Compatible op bezoek bij van Loenen Milieu

Compatible op bezoek bij van Loenen Milieu
21-06-11

Het milieu staat bij Compatible hoog op de agenda. Zo hoog dat we het afval dat wij in onze eigen milieustraat scheiden nog wat verder willen volgen.

We laten nooit afval achter bij onze klant en zo mogelijk voeren we vervangen apparatuur af voor een goede verwerking. Maar wat gebeurt er nu met een oude pc of server nadat we die aan onze afvalverwerker overdragen?

Vandaag zijn we op bezoek gegaan bij onze afvalverwerker van Loenen Milieu op de 1e Loswal in Hilversum. Daar zijn we ontvangen door Jan van Loenen. Jan heeft ons uitgelegd wat er met het door ons gescheiden karton en papier en recyclebare plastics  gebeurt. Omdat wij dat al zo goed scheiden kan dit rechtstreeks naar gespecialiseerde eindverwerkers worden getransporteerd waar dit voor 100% wordt gerecycled.

Oude computers, printers en monitoren leveren wij nu nog aan via het restafval. En juist daarover maakten wij ons zorgen. Want hoe kunnen we er zeker van zijn dat dit goed uitgesorteerd wordt en niet zomaar op een grote hoop wordt afgestort.

Deze apparatuur wordt door van Loenen uit het restafval gehaald en daarna naar een gespecialiseerde eindverwerker getransporteerd. Bij de eindverwerker wordt de apparatuur geshredderd en fijn uitgesorteerd. Jan gaat ons binnenkort meenemen naar de eindverwerker. Wij zullen daar ook weer een verslagje van maken.

Wordt vervolgd!

Doorbelasting Voorrijden en Parkeerbelasting 15-08-16

Per 1-7-2016 hanteren we een nieuw model voor het doorbelasten van voorrijdkosten en parkeerbelasting.

Het nieuwe model…

Lees verder

Stichting Zeldzame Ziekten Fonds 18-12-15

Per jaar overlijden ruim 14.000 kinderen aan de gevolgen van zeldzame ziekten.
Tegen dit angstwekkende feit strijdt het Zeldzame…

Lees verder

.Amsterdam domein-registratie 24-07-15

Er is veel belangstelling voor de .amsterdam domeinen, niet geheel onverwachts.

Voorregistratie

Van 1 juni tot…

Lees verder

Kinderboerderij De Hertenkamp 12-12-14

Het einde van het jaar komt in zicht en net als vorig jaar zijn we op zoek gegaan naar een organisatie die onze steun kan gebruiken.…

Lees verder

20 jaar Compatible 20-05-14

20 jaar Compatible, tijd om een traditie in ere te herstellen!

Jarenlang sluimerde het idee om een traditie van Compatible…

Lees verder

101 pakketten voor Voedselbank Hilversum 23-12-13

Zoals elk jaar proberen wij rond de feestdagen onze maatschappelijke betrokkenheid nog wat extra kracht bij te zetten door iets…

Lees verder

Ruim 800 leningen verstrekt via KIVA 29-12-10

Eind 2010 heeft Compatible in plaats van het geijkte najaarsgeschenk een donatie van € 1.500,- gedaan aan KIVA – Empower people…

Lees verder