Cloud

Server in de cloud, on premise of hybrid cloud?

U bent toe aan de volgende stap in de ontwikkeling van uw ICT infrastructuur. Maar wat kiest u? Toch weer een server op kantoor (on premise), helemaal naar de cloud, of slim kiezen voor een gedeelde oplossing (hybrid cloud).

Er zijn vele wegen die naar Rome leiden. Wij helpen u graag een bewuste keuze te maken. Daarbij brengen we in kaart wat u nodig heeft, hoe u wenst te werken, waar u zich prettig bij voelt, enzovoorts.

Misschien weet u het nog niet, maar kan een uitgewerkt kostenplaatje voor u de doorslag geven? Neem contact met ons op voor een kennismaking en we zetten de voordelen en nadelen van elke optie naast elkaar. Daarbij geven we indien gewenst een duidelijk advies welke oplosing het beste bij u past.

Keuze gemaakt, maar dan? Public Cloud of Private Cloud

Public cloud

Uw server wordt ingericht op gedeelde hardware. De schaal waarop dit gebeurt brengt grote kostenvoordelen met zich mee. Uiteraard is er veel aandacht besteed aan de stabiliteit en beschikbaarheid van deze cloud platforms. Deze public clouds staat ook wel bekend als PaaS (Platform as a Service).

Voordelen Public Cloud:

  • Geen investering in hardware 
  • Lagere kosten, resources worden met anderen gedeeld 
  • Snel inzetbaar en in te richten
  • Schaalbaar, eenvoudig meegroeien of krimpen met uw behoefte

Algemeen wordt de beveiliging van deze diensten als minpunt genoemd. Daarnaast zijn er vaak beperkingen aan de aanpasbaarheid van deze systemen.

Voorbeelden van Public Clouds:

  • Microsoft Azure
  • Amazon Web Services
  • Softlayer (IBM)

Private cloud

Uw server wordt gehost op uw eigen hardware in een datacentrum of u maakt gebruik van gehuurde hardware welke enkel en specifiek voor u beschikbaar wordt gesteld.

Hybrid cloud

Meer en meer combineren we Public Cloud diensten met Private Cloud diensten of lokaal aanwezige hardware en software. Een ideale combinatie om het beste van de Cloud te combineren met de snelheid van een lokaal aanwezige server.

Welke optie u ook kiest, Compatible staat u bij met raad en daad voor, tijdens en na de stap naar de cloud.

Marco de Keizer
Marco de Keizer

Voor meer informatie of een afspraak, bel 035 6281414