De cloud: van doel naar middel naar middelpunt

Niet heel lang geleden was de cloud voor velen een doel. Voor anderen was de cloud een middel om anders te kunnen werken om sneller te zijn, of eenvoudigweg om kosten te besparen. Inmiddels kun je stellen dat de cloud, hoe groot het ook lijkt, juist het middelpunt is geworden. Alles komt samen en is gericht op de cloud of wordt bestuurd vanuit de cloud.

Wat is 'de cloud'?

Heel simpel gezegd, de cloud is een stukje van de computer van een ander.
De schaal maakt dat cloud diensten vaak relatief goedkoop zijn. Je hoeft immers niet de hele computer te bezitten en te beheren.
De computer wordt ook nog eens beheerd en onderhouden door de specialist die de dienst heeft gemaakt.

Het zou niet eerlijk zijn om alleen de voordelen te belichten. Connectiviteit is belangrijker dan ooit, zonder internet, geen cloud, en alles ligt stil. Gelukkig is Nederland één van best geconnecteerde landen van de wereld. Geen internet is praktisch ondenkbaar, het komt zeker, maar sporadisch, voor.

En hoewel we er inmiddels aan gewend zijn, is het best ingrijpend, en vereist het een groot vertrouwen om je grootste goed, je gegevens en processen, volledig in handen van een ander te leggen.

De gebruiker op de middenstip

In de cloud concentreert alles zich rond de gebruiker.

Was het voorheen nog beslist zo, dat het apparaat waar de gebruiker op werkte allesbepalend was. Nu is het de gebruiker die bepaalt, ongeacht het apparaat, wat mogelijk is.

Zelfs de beveiliging hangt nu, meer dan ooit, af van de gebruiker dan van het apparaat waar op wordt gewerkt.

Kunnen wij je helpen?

Neem contact op voor al je vragen over onze Cloud diensten.