Internet

Uw internetaansluiting is misschien wel het belangrijkste ICT-onderdeel welke uw bedrijf gebruikt

Een internetaansluiting mag niet onderschat worden. De gehele bedrijfsvoering is afhankelijk van een stabiele, maar tegenwoordig ook steeds snellere, internetconnectie.
Als onderdeel van uw ICT-infrastructuur is de internetconnectie, en met name de snelheid en constante beschikbaarheid ervan, een essentieel bedrijfsonderdeel. Stabiel en snel internet wordt als vanzelfsprekend geacht, maar blijkt in de praktijk achter te lopen op de bedrijfsontwikkelingen.

Als het internet niet werkt, merkt u dat direct. Maar als internet langzamer is het zou kunnen zijn dan verliest u productiviteit.

Backup van uw internetverbinding

Onze missie is storingen voorkomen, voordat u er echt last van heeft. Internetstoringen worden opgelost zonder dat uw internet uitvalt, dat doen we door twee internetconnecties kruislings met uw firewall te verbinden. Mocht er een storing ontstaan op een van de connecties, dan wordt het internetverkeer automatisch overgeschakeld naar de tweede, redundante, verbinding.

Langzaam internet kunnen we voorkomen door via dezelfde kruislingse techniek uw internetverkeer te verdelen en te prioriteren, dit noemen wij loadbalancing.
Deze redelijk eenvoudige en doeltreffende setup zorgt ervoor dat bijvoorbeeld uw orderproces, zowel in- als verkoop gerelateerd, uw VoIP-telefonie en al het andere internetgerelateerde dataverkeer nauwelijks onderbreking ondervindt.
Internet raakt alle onderdelen van uw bedrijfsvoeringen ongeacht of u een handelshuis, financieel- of zakelijkdienstverlener bent of een horeca gelegenheid uitbaat (denk aan PIN).

Breedband internet in Nederland wordt van oudsher op KPN koperverbindingen aangeboden. Deze techniek heet ADSL, SDSL of VDSL. Deze koperverbindingen hebben een niet te miskennen nadeel, de stabiliteit en daarmee de snelheid van de verbinding nemen af naarmate de afstand tot de wijkcentrale groter wordt. Tot 1500 meter is er meestal geen snelheidsbeperking, daarna neemt deze sterk af.

Internetsnelheid op bedrijfsterreinen belabberd

Met name voor bedrijfsterreinen is de afstand tot wijkcentrale met als gevolg een ondermaatse internetsnelheid een veelvoorkomen en steeds groter probleem.
Glasvezel en kabel-internet kennen deze afstandsbeperking niet. Hiermee zijn deze weliswaar geschikter voor bedrijfsmatig gebruik, echter vanwege historische redenen zijn deze echt snelle breedband verbindingen niet standaard beschikbaar op bedrijfslocaties. Deze kunnen vaak wel aangelegd worden tegen hoge meerkosten van graafwerk en tegen maandlasten die niet in verhouding staan tot wat u thuis gewend bent.

Wij nemen graag met u door wat de mogelijkheden zijn voor uw bedrijf. Niet alleen vanuit het oogpunt van de beschikbaarheid van de internetproviders, maar vooral vanuit het oogpunt van de kansen en risico's die sneller internet uw bedrijf kunnen bieden.

Compatible Managed Internet

Managed Internet by Compatible is een structureel onderdeel van iedere ICT-oplossing die wij bieden. Compatible beheert uw lijnen, glasvezel zakelijk, FTTO, FTTH, ADSL, SDSL, VSDL, BVDSL van o.a. Eurofiber, KPN, Ziggo, BBNED, Reggefiber of Tele2.

Managed Internet betekent ook dat Compatible technisch verantwoordelijk is en over directe toegang beschikt op technisch niveau zonder tussenkomst van een derde-partij.
Hiermee voorkomen wij veel problemen en mocht er toch een keer een storing ontstaan dan zijn wij in staat snel en adequaat te reageren zodat de overlast tot een minimum beperkt blijft.

Het grootste voordeel voor uw bedrijfsvoering van de Compatible Managed Internet is dat deze ook echt Managed is.

Wij managen niet alleen uw internetaansluiting maar ondersteunen zo ook uw bedrijfscontinuïteit.