Hoe werkt Twee-Staps-Verificatie?

Je bent nu hier:
Geschatte leestijd: 1 min

Introductie

Steeds vaker komen er berichten in de media over grootschalige inbraken in systemen van grote clouddiensten. Vaak gaat het om gestolen gebruikersgegevens, zoals inlognamen en wachtwoorden.

Helaas is het een bijna onmogelijke opgave voor gebruikers om overal een uniek wachtwoord te gebruiken. Een hack kan dus grote gevolgen hebben voor data die is ondergebracht bij andere diensten.

Een doeltreffende oplossing, is om een extra laag in jouw beveiliging toe te voegen. We kunnen dit bereiken door een Twee-Staps-Verificatie, ook wel Two-Factor-Authentication2FA of MFA, laag toe te voegen. Deze extra laag in jouw beveiliging zorgt ervoor dat hackers en keyloggers significant minder snel bij jouw data komen. Je kunt deze laag op verschillende niveau’s zelf al toepassen. Hoe een waar je dit precies kunt toevoegen, lees je verder onder deze pagina.

Instructies

  1. U logt in op de gebruikelijke wijze bij uw clouddienst, webmail of werkstation.
  2. U krijgt echter pas toegang nadat u op uw smartphone een bevestiging geeft, dat u ook daadwerkelijk wilt inloggen. Dit kan met een 6-cijferige code of een eenvoudige klik.
  3. U krijgt toegang tot uw dienst, werkstation of sessie.

Diensten die u zelf eenvoudig kunt beveiligen en zou moeten beveiligen, incl. de daarbij horende instructies*:

*Door op de bovenstaande links te klikken, word je naar de website van de betreffende dienst doorverwezen.De links openen automatisch in een nieuw tabblad.

Lees hier hoe je jouw Microsoft account kunt beveiligen met MFA!

Wachtwoordmanager, is dat nodig?

Ja, dat is zeker ons advies, en begin er vandaag nog mee!

De opkomst van de cloud gaat onverstoorbaar door en het aantal wachtwoorden dat nodig is om toegang te krijgen tot de diensten in de cloud, wordt een steeds grotere uitdaging.

Wil je zelf verder verdiepen in het veilig omgaan met wachtwoorden & inloggen? Lees dan onze handleiding met tips.

Tags:
Was dit artikel behulpzaam?
Dislike 1 1 van de 2 vonden dit artikel nuttig
Artikel weergave: 566