ICT Beveiliging in de Cloud begint en eindigt bij jou

 

Als je twijfelt aan de beveiliging van jullie IT-omgeving, denk je vaak eerst aan de technische kant van ICT-beveiliging. Is de software up-to-date? Werkt het antivirusprogramma wel voldoende? Maar vaak wordt het belangrijkste veiligheidsissue over het hoofd gezien. Jij en je collega’s vormen namelijk een grote bedreiging. Een server en de programma’s kunnen perfect beveiligd zijn, maar als een wachtwoord binnen 3 minuten te raden is, dan heeft die technische beveiliging niet veel zin. 

Twijfel je of jullie IT-omgeving wel aan de standaarden voldoen? Neem dan contact met ons op om samen jullie situatie te bespreken of lees verder over de meest voorkomende problemen als het gaat om beveiliging.

testimonial 20 jaar ervaring“Met meer dan 20 jaar klant zijn, kijken wij terug naar een zeer fijne samenwerking.

Geen probleem te groot of er was een oplossing.”

Taco van der Meer | Algemeen Directeur / The Albus Hotel

Meer informatie?

Wil je weten of jullie bedrijf goed is beveiligd? Laat hieronder je gegevens achter voor (vrijblijvend) meer informatie.


  Bellen mag natuurlijk ook: 035 – 628 14 14

  Waar je op kan rekenen als je kiest voor Compatible

  24x7 Monitoring

  Wij monitoren voortdurend de status van jou IT omgeving. Denk vooral aan: bereikbaarheid & beschikbaarheid.

  .

  Proactief

  Wij gebruiken intelligente indicatoren om problemen te voorkomen. Komt het vaker voor, dan lossen we het op.

  Beveiliging

  Wij beveiligen je IT omgeving.
  Veilige Identiteit, veilige e-mail, Firewall, AV, EDR & altijd up-to-date.

  24x7 Servicedesk

  Altijd bereikbaar voor support,
  365 dagen per jaar. Altijd en échte enigeer aan de lijn, géén call center!

  Beveiliging is bij ons geen extra service, maar de standaard

  Jouw rol en die van collega's is cruciaal

  Het kan je niet ontgaan zijn dat bij elk nieuwsbericht over een hack, de bron vrijwel altijd een niet goed beveiligde gebruiker blijkt. Zo is er geen 2-staps-verificatie ingesteld, wordt er een wachtwoord gebruikt dat ook op andere websites wordt gebruikt, het wachtwoord is gedeeld met collega’s of het wachtwoord is simpelweg te eenvoudig.

  Een goed wachtwoordpolicy is dan ook aan te bevelen Denk dan aan het regelmatig verplicht wijzigen van wachtwoorden, een goede passwordmanager verplichten en verplicht gebruik maken van een twee-weg-verificatie met behulp van bijvoorbeeld de telefoon.

  Servers, programma's en Cloud opslag

  In sommige gevallen wordt er nog gewerkt met een of meerdere eigen servers. Veel genoemde redenen zijn gebruik van branche specifieke software (die alleen op een eigen server werkt) of bedrijven vinden het fijn om de server fysiek dichtbij te hebben omdat ze denken dat ze zo meer controle hebben. Dat laatste kan zo zijn, maar vormt ook direct een groot gevaar.

  Software op eigen server is vaak niet up-to-date

  Jouw IT-bedrijf of jullie IT-manager moet er zelf voor zorgen dat de software up-to-date is. Dit kost tijd en het updaten gebeurd dan ook te weinig. Lees ook meer over de financiële voordelen van werken in de Cloud. Daarnaast staan de servers vaak in een stoffige kast en soms zelf in een vochtige kelder. Zeker geen ideale omstandigheden. Als er bijvoorbeeld brand uitbreekt is de kans op waterschade aanzienlijk groter

  Cloud oplossingen zijn een belangrijk onderdeel van de ICT beveiliging

  Door te werken vanuit de Cloud wordt de data weggeschreven op meerdere servers die geplaatst zijn in een serverruimte met ideale omstandigheden. Ook zijn die servers voorzien van meest recente software. Ook als je niet volledig kan overstappen naar de Cloud vanwege bijvoorbeeld specifieke software is een hybride oplossing vaak wel mogelijk. Daarbij worden zoveel mogelijk onderdelen verplaatst naar de Cloud. Zo ben je dus wel een stap dichterbij een goede beveiligde ICT omgeving

  Antivirus & Web Protection

  Voorkomen is beter dan genezen en een goede Antivirusprogramma is dan ook aan te bevelen. Om die reden raden we altijd aan om te kiezen voor Microsoft Premium. Daar zit de Antivirussoftware standaard in verwerkt.  Onze Web Protection service zorgt er ook nog eens voor dat er geen e-mails verstuurd kunnen worden vanuit jullie domeinnaam. Daarmee wordt Spoofing en Phising dus voorkomen.

  Wil je meer weten? Laat je gegevens achter in het formulier voor meer informatie.

  En dan heb je alles goed voor elkaar. Je werkt in de Cloud, je hebt een goed password-policy en alle laptops zijn voorzien van Antivirus software. Maar wat als er toch problemen ontstaan? Wat doe je dan? Het is bijzonder dat als er iets in de straat gebeurd we allemaal weten dat we 112 moeten bellen, maar er is vaak geen noodplan voor eerste hulp bij IT bedrijven. Terwijl er heel mensen van afhankelijk zijn. Ook dat zal onderdeel moeten zijn van jullie ICT beveiliging. Wil je meer weten over hoe wij jullie IT-omgeving beveiligen? Neem dan contact met ons op.