Compatible op bezoek bij Van Loenen Milieu

21 juni 2011
Geschatte leestijd: 1 min

Het milieu staat bij Compatible hoog op de agenda. Zo hoog dat we het afval dat wij in onze eigen milieustraat scheiden nog wat verder willen volgen.

We laten nooit afval achter bij onze klant en zo mogelijk voeren we vervangen apparatuur af voor een goede verwerking. Maar wat gebeurt er nu met een oude pc of server nadat we die aan onze afvalverwerker overdragen?

Vandaag zijn we op bezoek gegaan bij onze afvalverwerker van Loenen Milieu op de 1e Loswal in Hilversum. Daar zijn we ontvangen door Jan van Loenen. Jan heeft ons uitgelegd wat er met het door ons gescheiden karton en papier en recyclebare plastics  gebeurt. Omdat wij dat al zo goed scheiden kan dit rechtstreeks naar gespecialiseerde eindverwerkers worden getransporteerd waar dit voor 100% wordt gerecycled.

Oude computers, printers en monitoren leveren wij nu nog aan via het restafval. En juist daarover maakten wij ons zorgen. Want hoe kunnen we er zeker van zijn dat dit goed uitgesorteerd wordt en niet zomaar op een grote hoop wordt afgestort.

Deze apparatuur wordt door van Loenen uit het restafval gehaald en daarna naar een gespecialiseerde eindverwerker getransporteerd. Bij de eindverwerker wordt de apparatuur geshredderd en fijn uitgesorteerd.