Heb jij je IT al onder controle?

18 mei 2021
Geschatte leestijd: 2 min

Ach, bijna vergeten. Vanmiddag begint een nieuwe medewerker. Je moet snel een nieuwe gebruiker laten toevoegen aan het IT systeem, anders zit hij straks duimen te draaien. Even een mail naar de Service Desk en dan een Teams meeting. Een uur later check je je berichten: de Service Desk heeft meer gegevens nodig. Je stuurt het door en haast je dan naar een bijeenkomst buiten de deur. Hopelijk is het zo geregeld want je ziet je mail pas weer eind van de dag. Nee dus… Boze berichten op je mobiel want de nieuwe medewerker kan niet inloggen op zijn computer. Oh nee, je was vergeten door te geven welke licenties hij precies moet krijgen…. Zucht… Herkenbaar? Dat kan anders! Met Cloud Control zit je zelf aan de knoppen en heb je 24/7 inzicht in en controle over je eigen IT systeem.

Compatible heeft in de loop der tijd een service systeem gebouwd waarmee we zo efficiënt mogelijk ons werk kunnen doen. Het vormt de ‘core’ van ons bedrijf. Met Cloud Control geven we alles wat we de afgelopen jaren geleerd hebben, terug aan onze klanten. We willen ook hen hiervan laten profiteren.

De mogelijkheden

In feite hebben we relatief eenvoudige IT taken een stuk makkelijker gemaakt. Dat bespaart jou als onderneming ontzettend veel tijd. Via een Cloud Portal heb je toegang tot alle actuele informatie over jouw IT en kun je zelf op ieder moment je IT aanpassen aan jouw wensen:

Inzicht

Je hebt inzicht in gebruikers, de groepen, Microsoft Office 365 abonnementen, licenties, alle serviceverzoeken (en de status ervan), actieve diensten en facturen.

Controle

Je kunt zelf o.a. de gebruiksgegevens aanpassen, nieuwe gebruikers aanmaken, bestaande gebruikers verwijderen of deactiveren, groepslidmaatschappen met bijbehorende rechten uitschakelen en wachtwoorden resetten.

Kwam het voorheen bijvoorbeeld nog wel eens voor dat je nog steeds licenties betaalde voor een medewerker die allang uit dienst was: met Cloud Control is dat verleden tijd. Je hebt namelijk inzicht in de licenties die je hebt lopen en die kun je met een paar simpele handelingen meteen aanpassen aan de nieuwe situatie.

Je staat er niet alleen voor!

Dat we iets goeds hebben neergezet, blijkt uit de reacties van (potentiële) klanten. Als we vertellen over wat er allemaal mogelijk is met Cloud Control, beginnen hun ogen te glimmen. Ze vinden het geweldig om – op het moment dat het hen uitkomt, al is dat midden in de nacht – voor hen relevante gegevens in te kunnen zien én wijzigingen door te kunnen voeren.

Ja, met Cloud Control zit je zelf aan de knoppen maar dat betekent niet dat je aan je lot wordt overgelaten. “Maar daar heb ik jullie toch voor?”, horen we ook wel eens. Zeker, maar op deze manier ben jij zelf in controle en gaat het bovendien vele malen sneller. Wij staan uiteraard altijd voor je klaar om te helpen als je er zelf niet uitkomt. Groot voordeel is bovendien dat hiermee waardevolle tijd wordt vrijgespeeld die onze Service Desk kan besteden aan meer complexe problemen.

Work in progress

Wat ons betreft blijft het hier niet bij. We zijn voortdurend bezig om Cloud Control verder te ontwikkelen. Dat doen we stap voor stap. Het is ontzettend moeilijk om eenvoudige IT taken makkelijk te maken, dat wordt nog wel eens vergeten. Ook dat kost tijd. Maar dan heb je ook wat!

Wil je meer weten over Cloud Control? Kijk dan eens op www.cloudcontrol.nl. Natuurlijk kun je ook altijd contact met ons opnemen.