Kies voor eenheid in plaats van diversiteit

20 januari 2021
Geschatte leestijd: 2 min

Je kent het vast wel. Je belt via de vaste telefoon of via je smartphone met klanten. Meetings verlopen via een gratis online vergadertool en via Teams deel je bestanden met je collega’s. Die diversiteit aan communicatiemiddelen is af en toe om gek van te worden. Het kan veel simpeler. Wij pleiten ervoor één digitale tool te kiezen die zo veel mogelijk voor je doet.

De voordelen van het werken met één integrerende tool op een rij:

1. Je hebt direct inzicht in bereikbaarheid én beschikbaarheid

Omdat alles loopt via één tool weet je meteen wanneer collega’s al dan niet bereikbaar en daadwerkelijk beschikbaar zijn. Daardoor word je aanzienlijk minder gestoord, dat maakt je dag een stuk efficiënter.

2. Je hebt er alleen een internetverbinding en een device met microfoon en camera voor nodig

Die ouderwetse vaste telefoon kan dus de deur uit. Doe jezelf een plezier en investeer daarnaast ook in een goede draadloze koptelefoon. Geloof ons, dat is het echt waard. Daardoor ben je niet meer gebonden aan je device en ben je een stuk mobieler. Het is zelfs mogelijk om een gesprek via je mobiele telefoon voort te zetten op je desktop zonder dat iemand er iets van merkt. Hoe tof is dat?

3. Je hebt veel minder contactpartijen waardoor de kans dat je ergens te veel voor betaalt minimaal is

En dat is toch wel een groot voordeel. Er zijn heel wat bedrijven die er opeens achter komen dat ze voor twintig medewerkers een telefoonabonnement betalen terwijl ze er slechts twaalf hebben zitten. Als je zo veel mogelijk via één tool laat lopen, is dat verleden tijd.

4. Het is makkelijker voor je IT beheerder

Alle data staan nu immers op één plek en niet verspreid over verschillende locaties.

Wij gaan voor Teams!

Wij zijn persoonlijk fan van Microsoft Teams. Deze online samenwerkingstool is al standaard inbegrepen in een aantal Office 365 licenties. Met dit programma kun je chatten, (video)bellen én samenwerken in documenten, ongeacht de locatie van waaruit je werkt. Daarnaast werkt het programma niet alleen op desktop en laptop maar ook op smartphone en tablet. Bovendien hoef je er niet eens een app voor te installeren en kun je er als je wilt gewoon via de webbrowser mee werken. Wat wil je nog meer?

Uiteraard vertellen wij je graag over Teams en meer. Neem bij vragen dus vooral contact met ons op.