Meer waarde, minder kosten

25 februari 2021
Geschatte leestijd: 2 min

Werken in de cloud heeft de toekomst. Veel Nederlandse ondernemingen, groot en klein, hebben er inmiddels vol overtuiging voor gekozen. Er zijn echter nog genoeg bedrijven die zich vastklampen aan hun eigen server. De eerste vraag die ze ons stellen, is vaak: Wat gaat het kosten? Enorm frustrerend, we doen nog een poging om je ervan te overtuigen dat je echt meer waar krijgt voor je geld.

De meerwaarde

De vele voordelen van werken in de cloud kunnen we moeiteloos voor je opsommen:

  1. Schaalbaarheid en flexibiliteit
  2. Overal en altijd werken zonder kopzorgen
  3. Optimale veiligheid
  4. Altijd de nieuwste software

Kortom: Alles wordt makkelijker, beter en uitgebreider. Daarmee biedt de cloud jouw organisatie meer mogelijkheden en zorgt het voor hogere efficiëntie en meer productiviteit. Daarnaast bespaar je de kosten van beheer en onderhoud van lokale hardware en betaal je alleen voor de resources die je op een bepaald moment nodig hebt. Ook vanuit kostenoverwegingen is het dus slim om voor de cloud te kiezen.

Vasthouden aan oude patronen

Desondanks blijft het voor sommige ondernemers moeilijk om de cloud daadwerkelijk te omarmen. Waarom eigenlijk? Ten eerste zijn wij mensen gewoontedieren. We vinden het nu eenmaal lastig om oude, vaststaande patronen los te laten. We houden het liever veilig en vertrouwd. ‘Zo werkt het toch ook?’ is een veelgehoorde opmerking. Ja, zo werkt het inderdaad ook maar tegelijkertijd doe je jezelf tekort want er kan zo veel meer.

De weg er naar toe

Ten tweede vinden sommige bedrijven het moeilijk om de weg richting de cloud tastbaar te maken. Ja, je weet dat het anders moet en je weet wat het einddoel is, maar welke stappen moet je ondernemen om dat einddoel daadwerkelijk te bereiken? Doordat het vaag blijft, lukt het uiteindelijk ook niet concrete stappen te zetten.

Een veranderingsproces

We zeggen niet dat het makkelijk is. De realiteit is dat de overstap naar de cloud een enorme verandering met zich meebrengt voor je organisatie. Het wordt alleen een succes als je binnen je organisatie voldoende draagvlak hebt gecreëerd. Het vergt dan ook lef om hiervoor te kiezen. Je staat er echter niet alleen voor. Sommige ICT bedrijven hebben zelfs speciale succesmanagers aangesteld om klanten te begeleiden bij dit veranderingsproces.

De vraag die je eigenlijk moet beantwoorden, is niet ‘Wat kost het?’ maar ‘Waar wil je naar toe en hoe kan de cloud jou daar bij helpen?’ Ons motto is niet voor niets ‘Supporting change met IT’. We doen ons best om zo veel mogelijk mensen aangehaakt te krijgen. Het is de enige manier om relevant te blijven. Laat het verleden los en richt je op de toekomst!

Ben je nog niet overtuigd of heb je vragen? Neem dan vooral contact met ons op, we helpen je graag verder.