Niet veranderen is geen optie

27 augustus 2020
Geschatte leestijd: 2 min

Volgens de evolutietheorie van Darwin passen organismen zich door natuurlijke selectie voortdurend aan de omstandigheden aan. Dit is noodzakelijk om als soort te overleven. De broers Marco en Robert de Keizer, oprichters en eigenaren van Compatible, trekken deze theorie door naar het bedrijfsleven. Ze vertellen hierover – en meer – in onderstaande blog.

Bedrijven willen zich continu aanpassen en verbeteren. Alleen zo blijf je relevant in een dynamische, veranderende wereld. Vanuit die overtuiging ondersteunen wij verandering met IT. Dat is onze missie. Verandering door IT geeft je voorsprong en maakt je wendbaar. Wil je groeien en verder professionaliseren? Wij weten als geen ander waar je tegenaan loopt. De afgelopen 25 jaar hebben we onszelf ook steeds opnieuw uitgevonden. Terugkijkend veranderde Compatible bijna elke 5 jaar heel ingrijpend. In het begin veranderden we mee met de mogelijkheden en later veranderden we steeds meer voor de markt uit door kansen te zien.

Kleine veranderingen, grote consequenties

Onze meerwaarde uit zich het duidelijkst in het feit dat we bestaande processen en structuren niet klakkeloos nabouwen. Onze brede ondernemersblik beperkt zich ook niet puur tot de IT. We blijven kritisch en kijken waar het beter of anders en sneller kan, zodat bedrijven de bespaarde tijd kunnen besteden aan belangrijkere zaken. Wij kiezen niet voor oplossingen die voor de hand liggen. En niet onbelangrijk, juist met kleine, subtiele veranderingen kun je vaak grote winst behalen. Maar ook voor grote beslissingen deinzen we niet terug. Dat vraagt dan wel van ondernemers dat ze bereid zijn het vertrouwde los te laten en ingrijpende keuzes durven te maken.

Tijd voor Cloud Control, selfservice IT-beheer

Compatible is altijd volop in ontwikkeling. Wij zien bijvoorbeeld de behoefte aan digitale zelfredzaamheid al langer toenemen. Bedrijven willen meer controle over hun eigen IT-omgeving. Waarom duren juist eenvoudige veranderingen aan je IT vaak zo lang? Waarom ben je juist daarvoor zo afhankelijk van de bereikbaarheid van je IT-dienstverlener? Denk bijvoorbeeld aan iets simpels als het aanmaken en verwijderen van gebruikers en aanpassingen van groepen en rollen. Er zijn nog veel IT-dienstverleners die maar wat graag vasthouden aan hun centrale, sturende rol. Wat ons betreft moet en kan het echt anders. Daarom ontwikkelen wij Cloud Control, een uniek geheel eigen selfservice beheer en selfservice monitoring platform. Cloud Control stelt je in staat om op ieder gewenst moment inzicht te krijgen in je IT-omgeving en daar zelfs aanpassingen aan te doen. Jij zit zelf aan de knoppen.

Zijn wij nog wel relevant?

We zijn ons ervan bewust dat dit ook iets betekent voor onze eigen rol. Hoe relevant zijn wij als IT-dienstverlener nog als bedrijven steeds meer zelf kunnen regelen? Wat ons betreft heel relevant. In de nieuwe situatie maken we het mogelijk dat bedrijven zo maximaal als zij kunnen of willen hun eigen IT beheren. Daarnaast ondersteunen we ze als ze toch nog vragen hebben. Op de achtergrond controleren en beveiligen wij het netwerk en het internet én treden wij op tegen bedreigingen van buitenaf. En met Cloud Control laten we je zien hoe het met de veiligheid gesteld is. Met onze kennis en ervaring zorgen wij ervoor dat jij optimaal en veilig, zonder zorgen, kunt focussen op jouw bedrijf.

Darwin heeft nog steeds gelijk

Robert en Marco willen je met hun team het liefst vandaag nog helpen veranderen met IT. Ze voelen na 25 jaar nog steeds dezelfde passie voor hun vak. Je voelt de energie en overtuiging waarmee ze samen met jou iets moois willen maken. Ze zien oplossingen waar anderen die niet zien. En geheel in de traditie van wat Darwin schreef in 1859 willen ze je helpen om relevant te blijven in een veranderende wereld en zo samen de toekomst van je bedrijf veilig te stellen.