Softwareontwikkeling in de hoogste versnelling

10 maart 2021
Geschatte leestijd: 2 min

Vroeger deden ze er jaren over maar tegenwoordig worden apps in een rap tempo ontwikkeld. Hartstikke mooi natuurlijk want daardoor word je in staat gesteld snel gebruik te maken van de nieuwste programma’s. Het heeft echter ook een keerzijde: de kans dat er nog fouten in zitten is groter, en daar heb je als gebruiker dan maar even mee te dealen.

Voorheen duurde het vaak jaren voordat er weer een nieuwe versie uitkwam van een programma, mede omdat men uitgebreid de tijd nam om de fouten er uit te halen. Tegenwoordig gaat dat anders. Nieuwe programma’s worden snel gelanceerd en fouten worden daarna gecorrigeerd via een update.

De voordelen

Deze manier van werken brengt voor jou als gebruiker de nodige voordelen met zich mee:

1. Je kunt altijd gebruik maken van de nieuwste mogelijkheden op software gebied

Dat stelt jouw bedrijf in staat om gebruik te maken van de nieuwste functies en snel in te spelen op de nieuwste ontwikkelingen.

2. Je programma’s zijn altijd up-to-date

Zeker goede software krijgt eigenlijk voortdurend een update voor diverse toepassingen. Het mooie van cloud based werken is dat je dat niet zelf in de gaten hoeft te houden. Iemand anders zorgt ervoor dat automatisch updates plaatsvinden zodat je ervan verzekerd bent dat je werkt op de nieuwste versie. Dat is ook de reden dat je beter af bent met een abonnement op Microsoft Office dan met een pakket.

De nadelen

1. Je hebt wel eens te maken met fouten in de software

Om software zo makkelijk mogelijk te maken, moet je een behoorlijk complexe structuur optuigen. Daar gaat af en toe wel eens iets mis. Over het algemeen gaat het echter om relatief kleine fouten en vaak worden ze snel weer opgelost door de ontwikkelaars.

2. Je moet wennen aan veranderingen in de software

In nieuwe versies zijn sommige zaken net iets anders dan je gewend bent. Wellicht bevindt bijvoorbeeld de printknop in Word of de zoekfunctie in Outlook zich plotseling op een andere plek. Het duurt even voordat je dat door hebt.

De oplossing

Wat ons betreft wegen de nadelen niet op tegen de voordelen. Laten we dit rappe tempo van softwareontwikkeling dus vooral vasthouden! Blijf je het toch vervelend vinden, die ‘kinderziektes’ die gepaard gaan met nieuwe versies van je favoriete software? Jijzelf of je beheerder kunnen in Microsoft Office eenvoudig instellen hoe vaak je updates wilt ontvangen: dat kan ook maandelijks of halfjaarlijks. Afhankelijk van welke functies voor jou van belang zijn, is dit een uitstekende oplossing!