Microsoft 365 Quarantaine berichten – Wat, waarom, hoe?

Je bent nu hier:
Geschatte leestijd: 1 min

Wat is het doel van de Quarantaine berichten van Microsoft?

Microsoft filtert alle mail die je ontvangt op basis van complexe algoritmen om te bepalen of een mail gewenst is of niet. Mail die met een zeer hoge waarschijnlijkheid spam betreft zal geblokkeerd worden. Maar uiteraard kan het zijn dat legitieme, gewenste berichten, toch worden tegengehouden.

De Quarantaine berichten van Microsoft zijn bedoeld om je te laten weten welke berichten zijn tegengehouden. Deze berichten vind je ook niet terug in de Ongewenste Mail map in Outlook.

Controleer als eerste de afzender om te controleren of het over een legitieme mail vanuit Microsoft gaat!

Dit moet zijn quarantine@messaging.microsoft.com

Wat kan ik nu doen om een bericht te bekijken of vrij te geven?

Voorbeeld van quarantaine bericht en uitleg van de opties:

 1. Bericht controleren – Klik hierop als je twijfelt en graag meer informatie wil zien, daarna kan je bepalen of het bericht moet worden vrijgegeven of moet worden geblokkeerd.
 2. Vrijgeven – Je ziet dat het bericht legitiem is en geeft deze vrij, de e-mail zal daarna worden bezorgd in je postvak IN. Blijf alsnog alert op de inhoud van deze berichten. De afzenders zijn niet altijd wie ze claimen te zijn, waardoor een bericht geblokkeerd kan worden. Ons advies is deze optie zo min mogelijk te gebruiken en altijd optie 1 te gebruiken om het bericht verder te screenen en daarna alsnog vrij te geven.
 3. Afzender blokkeren – Je ziet dat het bericht niet legitiem is en blokkeert deze, het bericht zal niet worden afgeleverd in het postvak.

  4. Vrijgave aanvragen – Microsoft staat het niet toe dat gebruikers zonder extra beoordeling berichten vrijgeven welke schadelijk zijn – denk aan malware – of waar met een hoge betrouwbaarheid (high confidence) is vastgesteld (met AI) dat het om Phishing gaat.

  Een aanvraag om een dergelijk bericht vrij te geven zal eerst beoordeeld moeten worden door bijvoorbeeld de IT dienstverlener of iemand in de organisatie met de Rol van Quarantine Administrator.

  Doordat je berichten aanmerkt als spam/phishing, of dat je berichten vrijgeeft, zal Microsoft leren wat er wel moet worden geblokkeerd en wat niet. We raden aan regelmatig de quarantaine te controleren of er geen legitieme e-mail in zit. Je kunt de quarantaine vinden op: https://security.microsoft.com/quarantine

  Meer informatie kunt u vinden op:

  https://learn.microsoft.com/nl-nl/microsoft-365/security/office-365-security/quarantine-end-user?view=o365-worldwide

  Tags:
  Was dit artikel behulpzaam?
  Dislike 0 1 van de 1 vonden dit artikel nuttig
  Artikel weergave: 1652