Software heeft een houdbaarheidsdatum!

Je bent nu hier:
Geschatte leestijd: 1 min

End-Of-Life

Leveranciers kondigen regelmatig aan dat bepaalde versies van software niet langer ondersteund worden na een bepaalde datum. Deze datum wordt End-of-Life genoemd.
Software is na End-of-Life niet meer houdbaar en kan dan niet langer als veilig beschouwd worden.

Het NCSC (Nationaal Cyber Security Centrum) adviseert om systemen na die aankondiging, zo snel mogelijk bij te werken en uitgefaseerd software te vervangen.
Een softwarepakket waarin na de End-of-Life een kwetsbaarheid bekend wordt, zal kwetsbaar zijn en blijven voor aanvallen.

Wanneer een End-of-Life aankondiging wordt gedaan, begin dan zo snel mogelijk met het upgradeproces.
Het upgraden kan mogelijk voor problemen zorgen bij de werking van andere programma’s, begin daarom op tijd met het plannen, testen en uitvoeren van upgrades.

Probleem

Het in gebruik houden van de verlopen software op bijvoorbeeld uw server, is een groot risico voor de continuïteit van uw bedrijfsvoering.

Mede door het e-mailverkeer, staat de server continue in contact met de buitenwereld, via internet.
De fabrikant, Microsoft, verleent hier dan al geruime tijd geen support meer voor en hierdoor is de kwetsbaarheid van de e-mailserver, maar ook alle gegevens die daarop staan, aanzienlijk.

De oplossing

Wij kunnen je helpen. Door de situatie te beoordelen, kiezen en migreren naar de nieuwste – meest up-to-date versie. Voor meer informatie, neem contact op met Robert de Keizer.

Tags:
Was dit artikel behulpzaam?
Dislike 0 0 van de 0 vonden dit artikel nuttig
Artikel weergave: 574